top of page
nämdö-sea-lodges-värmdö

BOSTÄDERNA

nämdö-sea-lodges-värmdö

Modernt och unikt skärgårdsboende 

Nämdö Sea Lodges bjuder in till ett unikt boende i Stockholms skärgård – enbart 100 meter från havet. Med omsorgsfull arkitektur i harmoni med naturen, närheten till fastlandet och med bekvämligheter redan på plats, har vi skapat möjligheter för ett flexibelt liv i skärgården – oavsett om man planerar att bo deltid, halvårsvis eller året runt.

 

På Nämdö Solvik kan livet pågå precis som vanligt. Med fiber på plats och möjligheter till självhushåll med närhet till affär, restaurang, paketutlämning och ombud för apotek och Systembolaget, kan man leva, bo och arbeta på Nämdö utan begränsningar – redan från dag 1.

Lägenheterna

Nu uppför vi 16 lägenheter, från 33-126 kvm där de mindre lägenheterna har allrum med kök, badrum och ett till två sovrum, ibland beläget på loft. Alla omsorgsfullt inredda med klassiska och moderna designval. Närhet till restaurang och affär med ombudsservice samt möjlighet att hyra ut din bostadsrätt de veckor du inte är där själv. Boende får dessutom tillgång till en egen strand, med tillhörande brygga, bastu, båtplatser och båtpool.

 

Bilder och ritningar med reservation för ändringar då projektering ännu pågår.

 

Husen får en sammanhängande gestaltning med traditionella träfasader och takmaterial och grupperas som en by för att skapa en modern tappning av ett fiskeläge. Alla byggnader tar vara på utblickar, soliga platser och skärgårdens alla årstider – precis så som man vill ha det.

nämdö-sea-lodges-värmdö

Inredaren och designerns ord

Med en doft av saltvatten och tång. Kanske har det en gång bott en fiskare där bostaden nu står? Känslan sitter i väggarna. Att varje krok har en funktion. Tiden går lite långsammare och allt känns enklare. Att möblerna och ytorna klarar tidens tand. De åldras med behag.

 

De taktila ytorna som till exempel det borstade golvet känns härligt när man går barfota. Genomgående hög standard med kök från Kvänum och vinkyl från Miele. Stenskivorna och marmorplattorna i badrummet kommer att leva med de som lever i bostaden.

 

Det finns kontraster i de mörka väggarna som möter de ljusa väggarna och den mjuka färgen av naket trä däremellan. Det gör att ögat lätt trivs. Allt är utvalt att hålla länge och att älskas av generationer.

Bygg och miljö

Projektering är i full gång med bland annat Tyréns som samarbetspartner. De har gjort en miljöutredning av Nämdö Solvik och undersökt materialval i själva byggprocessen för att minska koldioxidutsläpp samt utrett hur vi på bästa sätt anlägger vatten och avlopp för att säkerställa dricksvattentillgång, minska vattenförbrukning, och ta hand om spillvatten. En inventering av flora och fauna har också gjorts och tillsammans jobbar vi alla i projektet för att på bästa sätt bygga i samklang med den vackra skärgårdsmiljö vi befinner oss i och göra våra boenden långsiktigt hållbara.

nämdö-sea-lodges-värmdö

Översikt Nämdö Solvik

nämdö-sea-lodges-värmdö

1. Glamping

2. Hus typ E

3. Hus typ A

4. Hus typ B,C,D

5. Nämdö Bistro och Champagnebar, Tempo Nämdö

6. Boutiquehotell (Planerad utveckling)

7. Pizzeria/bageri

8. Lobster shack (Planerad utveckling)

9. Egen strand, Chambre Séparée (Chambre Séparée: Planerad utveckling)

10. Båtpool (Planerad utveckling)

nämdö-sea-lodges-värmdö
bottom of page